Goi Cuon: Vietnamese Salade Loempias

Goi Cuon Vietnamese Salade Loempias recept

In dit recept een variant op de gefrituurde loempia vind ik super! Hoewel de buitenkant niet krokant is, zit de vulling vol met verschillende texturen. Maak je geen zorgen als je niet alle ingrediënten hebt. Wees met dit recept vooral creatief! Bijna alles is vervangbaar door iets anders wat jij lekker vind. Je kunt in plaats van garnaal ook kip, varkensvlees, gerookte eendenborst of zelfs mango nemen. Zo zijn ook alle groenten of kruiden door een ander iets te vervangen. Lust je geen koriander, neem dan een ander kruid of ijsbergsla bijvoorbeeld. Net wat jij lekker vind en in huis hebt. Dit geldt ook voor de saus. Heb je geen zin om mijn saus recept te maken, of lijkt je die niet lekker. Neem dan een saus waarvan jij denkt dat die erbij past. Zelfs kant-en-klare sweet chili saus past hier prima bij.

Ingrediënten

Saus:

2 eetlepels Hoisinsaus
3 eetlepels Pindakaas
Flinke scheut water
Sambal naar smaak
klein teentje knoflook, fijngesnipperd

Goi Cuon:

10 rijstpapier vellen
2 wortels, in dunne reepjes gesneden
bakje taugé, kort geblancheerd en koud afgespoeld
bos munt
bos koriander
50 gram rijstnoedels, gegaard en koud afgespoeld
Bakje cocktailgarnalen, door middengesneden
Halve komkommer, in dunne reepjes gesneden

Bereiding

Saus:

Verwarm een pan op middellaag vuur en doe er wat olie in. Gaar de knoflook zachtjes tot het donkerbruin kleurt. Niet laten verbranden! Anders wordt het bitter. Voeg nu de overige ingrediënten toe en laat op laag vuur alles tot een mooie saus binden. Proef het af. Is het te sterk, kan je wat water toevoegen. Besef je dat de saus best heftig mag zijn, in combinatie met je loempia zal dat mooi in balans getrokken worden. Hou warm tot je de loempias gaat serveren.

Goi Cuon Rolletjes:

Leg alle ingrediënten klaar. Vul een grote kom met warm water. Nu is het tijd om de loempias te rollen:

1: Dompel een rijstpapiertje in het water. Hoelang is afhankelijk van je watertemperatuur. Maar bij warm water uit de kraan zal et zo’n 10-20 seconden duren. De eerste is even wennen, maar daarna zal je het doorkrijgen. Als het te lang in het water ligt, zal het velletje scheuren. Wanneer hij nog hard en taai aanvoelt, moet het nog iets langer in het water liggen.

2: Leg het velletje op een bord, doe nu van alle ingredienten een beetje in het midden van je rijstpapier. Hou links en rechts minimaal zo’n 5cm open. Probeer ook zo compact mogelijk alles op elkaar te stapelen, zodat je er echt een loempia van kan rollen.

3: Vouw nu de linker en de rechterkant over je vulling, probeer zo min mogelijk ruimte over te laten.

4: Vouw de onder kant over de vulling heen. Weer zo strak mogelijk.

5: Rol nu de loempia zo strak mogelijk op.

Deze moeten zo snel mogelijk gegeten worden! Dan zijn ze op het lekkerst.

 

Too long didn´t read: Snij alle ingrediënten, rijstpapier 10s in het water. Flikker alles op je rijstpapier en rol het op tot een loempia.

Advertisements

One thought on “Goi Cuon: Vietnamese Salade Loempias

  1. Pingback: Filipijnse Bananen Loempia: Turón de Banana | Ph's Kitchen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s