Thaise Mossel Curry

Thaise Mossel Curry Recept

Mosselen zijn weer volop verkrijgbaar, tijd om er wat moois mee te maken! Als je de curry pasta al hebt, is dit gerecht echt binnen een mum van tijd op tafel gezet. Mosselen had ik voorheen alleen naturel of in een bier/wijn bouillon als het ware geproefd. Maar ik had in de vriezer nog wat curry pasta over dus ging ik ermee experimenteren. Opzich zijn mosselen best delicaat van smaak. Ik was dan ook bang bij het bedenken van dit gerecht dat de saus de overhand zou krijgen. Maar de kokosmelk nuanceert de uitgesproken smaken van de curry pasta, waardoor het heel lekker smaakt bij de mosselen. De curry pasta kan je zelf maken via mijn basisrecept. Maar heeft je toko een goede kwaliteit rode curry en heb je geen tijd, zou je dat kunnen gebruiken.

Vaak zijn de mosselen die je koopt al schoongemaakt en ontdaan van hun baard. Is dat niet het geval moet je dat nog even doen. Ik zou ze sowieso even in ruim water schoonspoelen om eventuele zanddeeltjes en onzuiverheden weg te krijgen. Mosselen koop je levend, zijn er dus mosselen die openstaan en die na een zacht tikje op de schelp niet dichtgaan, kan je ze beter weggooien. Dit kan je zowel eten als voor- en als hoofd- gerecht eten. De benodigdheden heb ik beschreven voor één persoon als een voorgerecht. Vermenigvuldig dus voor het aantal personen. Eet je dit als hoofdgerecht, neem dan 1kg mosselen per persoon en serveer het met rijst.

Benodigdheden

2 flinke eetlepels curry pasta
Halve kilo mosselen
Half blikje kokosmelk
2 theelepels palmsuiker (of basterdsuiker mocht je geen palm in huis hebben)
Vis saus
Limoenschijfjes
Verse koriander blaadjes

Recept

Verwarm een grote wok of koekenpan op matig vuur. Verwarm een eetlepel olie en voeg dan de curry pasta toe. Laat dit rustig verwarmen, de geuren van je pasta zullen nu lekker vrijkomen. Voeg de suiker, kokosmelk en een flinke snuf zout toe en roer tot een mooie egale saus. Verhoog nu het vuur en laat de saus tot het kookpunt aankomen. Laat je saus niet écht koken, dus probeer daar net onder te zitten. Verlaag nu je vuur en voeg de mosselen toe aan de saus en laat die garen met de deksel op de pan.

Het is heel belangrijk dat je mosselen niet te lang garen! Ze zijn echt binnen een aantal minuten klaar, afhankelijk natuurlijk van de grootte. Wanneer de schelpen open gaan staan, zijn ze gaar. Wanneer je ze te ver door laat garen, worden het gummiballetjes en kan je net zo goed squashballen serveren. Haal de pan van het vuur af. Nu is het tijd om af te proeven. De mosselen voegen een ziltige/zoute smaak toe, vind je de saus nog te flauw, voeg dan wat druppels vis saus toe. Garneer af met koriander en limoenschijfjes. Zo snel mogelijk serveren!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s