Tagliatelle met Krab en Geroosterde tomaten,paprika,knoflook pastasaus

Tagliatelle krab geroosterde tomaten paprika knoflook saus

Op de vismarkt waren de krabscharen in de aanbieding. Zo goedkoop dat ik ze mee moest nemen. Ik ken nog een heel mooi Chinees krab recept, deze vereist echter een zo vers mogelijk krab, een levende dus. Dat recept houden jullie dus nog van me tegoed.

Voor dit recept staat de krab niet nadrukkelijk in de hoofdrol, het is dan ook niet erg als je goede kwaliteit krabvlees uit blik gebruikt. Krab vind ik een beetje ondergewaardeerd, het vlees is mooi zacht en naast ziltig voornamelijk lekker zoet. Dat zoete wordt lekker geaccentueerd door het roosteren van groenten in de oven zodat de natuurlijke suikers vrijkomen. Om dat te balanceren gebruik ik chili vlokken en tijm en wordt het gerecht afgemaakt met een lekkere kneep citroensap.

Als je tijd en zin hebt kan je er nog pangrattato erbij maken, zodat je nog een beetje textuur aan je gerecht toevoegd. Een makkelijke manier om oud brood te gebruiken.

Ik ga er in dit gerecht ervan uit dat je verse pasta gebruikt, maar gedroogde pasta is zeker niet erg. Als je de gedroogde pasta gebruikt en geblikt krab, is dit een super snel gerecht en het moeilijkste is het wachten tot de groenten in de oven klaar zijn.

Benodigdheden (Voor 2 grote eters, 3 kleinere eters)

Verse Pasta uitrollen tot standje 3 van je machine en snij de vellen in linten van 1 cm

Saus:

Halve bol knoflook in aluminium folie gewikkeld met een beetje olie, zout en peper
5 tomaten, gehalveerd
2 rode paprika’s, gehalveerd en zaadlijsten verwijderd
Gedroogde chili vlokken
Eetlepel gedroogde tijm
Krab, blikje van 170 gram of van verse krabscharen.

Wanneer je verse krab gebruikt zet dan een pan met ruim gezouten water op. Kook de krabscharen 4-5 minuten, afhankelijk van hoe snel je water weer aan de kook zit. Laat afkoelen in ijswater zodat het kookproces stopt. Zodra de scharen zijn afgekoeld kan je het vlees eruit halen. Hak het dan fijn.

Pangrattato (optioneel)

Teen knoflook, fijngehakt
2 sneetjes oud brood
theelepel gedroogde tijm
zout en peper
In een keukenmachine alles tot broodkruimel grootte draaien, olijfolie in koekenpan verwarmen, broodmengsel krokant bakken.

Recept

Verwarm de oven voor op 190 graden. Meng gelijke delen zout, peper, tijm in een vijzel samen met chili vlokken naar smaak.  Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de knoflook, tomaat en paprika op de bakplaat. Bedruip de groenten met olijfolie en strooi je zout mengsel erover heen. Rooster de groenten 40 minuten totdat ze mooi zacht zijn. Zet alvast een pan met gezouten water op voor de pasta.

Knijp de knoflook uit de schillen, de vellen van de overige groenten kan je gewoon laten zitten, aangezien we de saus glad blenderen. Doe alles in een blender, mocht het teveel zijn voor 1 keer kan je het ook in batches glad blenderen. Pas wel op met het blenderen van warme dingen, pulse het een paar en zet hem niet gelijk op de snelste stand. Hou ook met een theedoek op de bovenkant goed de druk erop. Je hebt anders kans dat de bovenkant eraf schiet en de keuken en jijzelf helemaal onder de saus komen te zitten. Zo, en tot dusver de capslock.

Giet de saus over in een koekenpan op laag vuur en meng het krabvlees door de saus. Proeven!! Heeft je saus meer zout en/of peper nodig, dan is nu het moment om dat te doen. Kook de verse pasta 1.5 tot 2 minuten. Bewaar een klein kopje kookvocht en giet de pasta af. Meng de pasta door de saus heen, wanneer de saus te dik is kan je wat kookvocht toevoegen. Als je de pangrattato hebt gemaakt, deze over de pasta strooien. Direct serveren met een schijfje citroen en eten maar.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s