Over Philip

Pas sinds de zomer van 2012 ben ik me echt gaan bezighouden met koken. Zoals veel mensen, ben ik begonnen met het koken uit zakjes en pakjes. Dit vond ik wel zo vlak van smaak en vaak ook super zout, dat ik toen maar wat simpele recepten was gaan opzoeken. Sindsdien is het heel snel gegaan. In 2013, toen ik amper een jaar kookte, gaf ik mezelf voor de grap op voor RTL4’s culinair programma ‘The Taste’. Nadat ik een voorronde was doorgekomen, mocht ik verrassend genoeg, een gerecht maken voor 4 echte chefs in de TV auditie. Nederlanders Herman den Blijker en Robert Kranenborg en Vlamingen Wout Bru en Gert de Mangeleer.

Het concept van The Taste bestaat uit een blinde smaaktest. Wanneer een chef vind dat een kandidaat goed genoeg is, drukt hij op een groene knop. Wanneer het onvoldoende is een rode. Word je gekozen door een chef en kom je uit hetzelfde land, mag je in het team van die chef, strijden om de winst in het programma.

Ik maakte die dag mijn ravioli met een ricotta spinazie en eidooier ravioli. Wout Bru beoordeelde mijn gerecht en vond het lekker, maar niet goed genoeg. Gert de Mangeleer, 3-Michelinsterren chef, vond mijn gerecht een ‘smaakexplosie’. Hij koos mij dan ook in zijn team! Een 3-sterrenchef!! Helaas is hij een Vlaming en mocht ik dus niet aansluiten. Maar wat een compliment was dat! Helaas hield daar het avontuur voor mij op nadat Robert Kranenborg het niks vond en Den Blijker het wel een heel goed gerecht vond, maar ‘teveel twijfelde’ en toch voor het grote rode kruis ging. cropped-philip_41361.jpg

Met 2 hele seconden TV tijd en een illusie armer droop ik af. Maar het compliment wat Gert mij gaf, motiveerde mij enorm om gewoon door te gaan met hetgeen wat ik leuk vond! Toen de Masterchef oproep op TV kwam, twijfelde ik geen seconde. Nog één keer probeer ik het, dacht ik bij mezelf. En nadat ik na alle voorrondes uit 1500 kandidaten gekozen was om aan de top16 van Masterchef mee te doen, kwam voor mij een grote wens uit. Koken deed ik niet lang, maar Masterchef Australia volgde ik al vanaf aflevering 1.

Toen ging het allemaal heel snel, mijn ravioli kwam weer tevoorschijn. Dit keer voor de ‘Signature Dish’ opdracht. Het viel bij alle juryleden in de smaak en een goed debuut was gemaakt! De weken die zouden volgen, waren een ware rollercoaster. Niet alleen qua prestaties, maar zeker ook emoties. Uiteindelijk leidde dit tot tranen toen ik na 8 weken de Masterchef keuken met de 9e plek moest verlaten. Toen teleurstellend, achteraf vol en vol trots. Het was een een eer om mee te mogen doen. Enorm veel mogen zien, proeven, doen en leren. Waar ik kwam voor mezelf en alleen de pure winst, ging ik weg met super mooie ervaringen en 15 nieuwe vrienden.

Na Masterchef wil ik graag mijn passie voor eten met iedereen delen. Vandaar de blog! Je zult hier recepten vinden die ik zelf super lekker vind om te eten. Ik hoop dan ook dat jullie van mijn blog genieten! Vragen en opmerkingen zijn natuurlijk altijd welkom! Je kan me bereiken via mijn Facebook Pagina, Twitter account, contact pagina of natuurlijk als comment ergens bij mijn blogposts!

Dat het jullie mag smaken,

Philip

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s